RÓLUNK

EGYESÜLET

Egyesületünket azzal a céllal alapítottuk egy olyan elhivatott szakmai csapattal, akik a magánéletben és az üzleti életben már bizonyítottak, hogy a Gödöllő és környékén élő gyermekek részére sportolási lehetőséget biztosítva létrehozzunk egy erős női vízilabda bázist, mely hosszútávú célokat kitűzve és követve válik a környék meghatározó sportegyesületévé az évek folyamán. Ezen túl további, a vízilabda sporthoz köthető tevékenységek megvalósítását, illetve létrehívását is tervezzük, mely segíti a sportágunk és saját magunk szakmai fejlődését, ismertségünket, valamint hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerünk kiterjesztését is.  

Hosszú évtizedek szakmai tapasztalatával és a legmagasabb szintű sportági jártassággal, valamint a sportág iránt érzett szeretettel és tisztelettel szeretnénk működtetni a Valkai Ági Vízilabda Akadémiát, mely reményeink szerint rengeteg gyermeknek biztosíthatja a sport, a csapat, a közösség által nyújtott élményeket, az egészséges versengés, a kitartás, a fegyelem, a célokért való tenni akarás értékeinek figyelembevételével.  

 

 

SZAKMAI STÁB

Az Egyesület szakmai munkájában közreműködő szakembereink elhivatott, türelmes és alázatos munkájukkal segítik a gyermekek fejlődését. Szakmailag felkészült úszóoktatók, valamint vízilabda edzők képezik a Valkai Ági Vízilabda Akadémia és Úszóiskola szakmai stábját.

Tonči Ančić

Szakmai igazgató

Kira Violetta

Szakmai tanácsadó

Tóth Ildikó

Szakmai tanácsadó

Jónás Petra

Oktatási és adminisztrációs koordinátor

Sikter Diána

Sikter Diána

VÍZILABDA EDZŐ és
Gyógytornász

Miklós Réka

ÚSZÓ- ÉS VÍZILABDA
EDZŐ

Jónás Petra

Oktatási és adminisztrációs koordinátor

Sikter Diána

Sikter Diána

VÍZILABDA EDZŐ
ÉS GYÓGYTORNÁSZ

Miklós Réka


ÚSZÓ-, ÉS VÍZILABDA EDZŐ

Miklós Réka


ÚSZÓ-, ÉS VÍZILABDA EDZŐ

ÁGI KARRIERJE

Valkai Ági gyerekkori kép

Az Egyesület névadója és alapítója, Valkai Ágnes 1981. február 27-én született. Pályafutása első nyolc évében Kecskeméten nevelkedett és vált kiemelkedő játékossá édesapja, Valkay Ferenc kezei alatt.

270-szeres magyar válogatott vízilabdázó, aki 2001-ben Európa-bajnok, 2002-ben Világkupa-győztes, 2005-ben pedig pályafutása csúcsaként világbajnok lett a magyar válogatottal.

Két olimpián is szerepelt, 2004-ben Athénban 6., 2008-ban Pekingben a 4. helyen végzett, ez utóbbi alkalommal kiélezett, az utolsó pillanatokig idegőrlő büntető-párbajban maradt le a csapat az olimpiai bronzéremről. Ágit ezen a tornán kiemelkedő teljesítménye miatt beválasztották az olimpiai All Star csapatba.

Junior-válogatott játékosként 1998-ban megnyerték az Európa-bajnokságot, mely azóta is az egyetlen aranyérem, melyet női utánpótlás szinten magyar csapat megnyert világversenyeken. Az itt győztes csapat gerince adta a későbbi felnőtt válogatott sikereket elért csapat magját.

Magyarországon kétszer választották az Év Játékosának (2001, 2006), valamint 2008-ban Európa második legjobbjának jelölte a LEN Magazine. Pályafutása során nyert még világbajnoki ezüstérmet (2001), Európa-bajnoki ezüst- (2003) és bronzérmeket (2006, 2008), valamint klubcsapataival háromszor hódította el az európai LEN-kupát, egyszer pedig az Európai Szuperkupát (2006).

Valkai Ági éremmel
Valkai Ági aláírt kép

Számos magyarországi és külföldi klubban megfordult, 8 éven keresztül légióskodott Olaszországban (Palermóban, Rómában, Nápolyban, Pescaraban, Siracusa-ban és Padovában), majd egy évre Görögországba, a nagyhírű Olympiacos Pireus csapatához szerződött. Itthon legszebb eredményeit a Domino Honvéd csapatával érte el, két magyar bajnoki és három kupagyőzelem, valamint nemzetközi trófeák elhódításával.

Ági házas, horvát nemzetiségű férjével két lánygyermek, Izabella és Adriana szülei.

Jelenlegi hivatását tekintve a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség nemzetközi kapcsolatok igazgatója, ahol a sportdiplomáciáért és nemzetközi kapcsolatépítésért felel.

Play Video